Nie masz czasu, by przygotować imprezę, czy przyjęcie – CATERING – to coś dla Ciebie.
Organizujemy imprezy okolicznościowe na każdą okazję dla firm i osób indywidualnych.
Przygotowane potrawy można odebrać osobiście lub dowozimy do Państwa na umówioną godzinę.
ZAPRASZAMY PRZEZ CAŁY ROK
DANIA Z DROBIU (min. 5 porcji)
kotlecik panierowany w płatkach kukurydzianych – 6 zł.
kotlet de volaille – 7 zł.
kotlecik z pieczarkami i sosem serowym – 7,50 zł.
szwajcar z serem, szynką i słonecznikiem – 7,50 zł.
kieszeń warzywna /ser, kukurydza/ – 7,50 zł.
kieszeń z brokułami – 7,50 zł.
trójkąt z porem w płatkach kukurydzianych – 7,50 zł.
kasztan / z pieczarkami lub z papryką/ – 7,50 zł.
kasztan leit / z zieleniną/ – 6,50 zł.
udko faszerowane grzybami – 7 zł.
udko pieczone z sosem słodko-kwaśnym, z ananasem – 7 zł.
roladki w sosie ogórkowym – 8 zł.
filet w sosie ziołowym z pieczarkami – 8 zł.
pierś drobiowa w sosie kurkowym – 9 zł.
pierś z indyka faszerowana brzoskwinią – 10 zł.
pierś z indyka faszerowana w sosie brokułowym – 10 zł.
filet z indyka z sosem żurawinowo-chrzanowym – 9 zł.
pierś z kaczki /z jabłkiem lub wiśniami/- 15 zł.
udko z kaczki – 12 zł.
pierś gęsi z dodatkami – 13 zł.
szaszłyk drobiowy – 9 zł.
DANIA Z WIEPRZOWINY (min. 5 porcji)
tradycyjny schabowy – 7,50 zł.
sakiewki schabowe z serem – 8,50 zł.
zawijaniec z pieczarkami – 8,50 zł.
schabowy po cygańsku – 8,50 zł.
karczek grillowany z kolorową papryką – 8,50 zł.
bitki z szynki w sosie – 8,50 zł.
karkówka w sosie myśliwskim – 8,50 zł.
stek/sznycel z cebulką – 7,50 zł.
zrazy staropolskie z szynki – 9,50 zł.
polędwiczki z sosem kurkowym – 12 zł.
pieczeń faszerowana w sosie kurkowym – 10 zł.
żeberka w kapuście / lub ze śliwką/ – 10 zł.
golonko w kapuście 4 zł/100g.
DANIA Z WOŁOWINY (min. 5 porcji)
zraz wołowy- 11,50 zł.
wołowina w sosie piwnym – 12,50 zł.
tatar wołowy z jajkiem i marynatami – 12,50 zł.
DANIA RYBNE (min. 5 porcji)
pstrąg pieczony z żurawiną i pieczarkami – 9 zł.
łosoś w sosie marchewkowym – 13 zł.
łosoś z prażoną gruszką i serem – 13 zł.
stek z łososia smażony – 11 zł.
sandacz w śmietanie – 13 zł.
szczupak faszerowany w sosie koperkowym – 11 zł.
dorsz w sosie koperkowym/pieczarkowym – 11 zł.
DANIA MĄCZNO-WARZYWNE (min. 5 porcji)
krokiet z kapustą i grzybami – 6,50 zł.
krokiet z mięsem – 6,50 zł.
krokiet z pieczarkami – 6,50 zł.
domowe pierogi (22-25 szt.):
ruskie – 40 zł/kg
z kapustą i grzybami – 40 zł/kg
z mięsem – 42 zł/kg
z borowikami – 45 zł/kg
ZUPY
rosół z kury czysty 1l – 9 zł.
rosół z kury z makaronem 1l – 11 zł.
barszcz czysty 1l – 11 zł.
bogracz 1l- 25 zł.
żurek 1l – 20 zł.
gulaszowa 1l – 20 zł.
porowo-serowa 1l – 20 zł.
flaki wołowe 1l – 25 zł.
pieczarkowa 1l – 18 zł.
borowikowa 1l – 25 zł.
rybna 1l – 22zł.
GARMAŻ RYBNY (min. 5 porcji)
pstrąg w galarecie – 7,50 zł.
pstrąg w zalewie słodko-kwaśnej z cebulką – 7,50 zł.
łosoś w galarecie – 12 zł.
łosoś w zalewie słodko-kwaśnej z koperkiem – 12 zł.
szczupak faszerowany w galarecie – 11 zł.
dorsz po grecku – 7 zł.
dorsz w marynatach – 7,50 zł.
stożki z łososiem i sezamem – 5,50 zł.
roladki z łososiem i szpinakiem – 5 zł.
tatar z łososia z marynatami – 12 zł.
śledź po Ostrzycku – 6 zł.
śledź w pomidorach z rodzynkami /salsa/ – 7 zł.
terrina z łososiem wędzonym – 8 zł.
węgorz w galarecie – 16 zł. (min. 8-10 porcji)
POZOSTAŁE (min. 5 porcji)
ozory w galarecie – 8 zł.
szynka z jajkiem w galantynie ogórkowej – 5 zł.
karkówka/schab ze śliwką w maladze – 8,50 zł.
kurczak faszerowany żurawiną z dipem ziołowym – 5,50 zł.
klopsiki w zalewie słodko-kwaśnej – 5,50 zł.
tymbalik duży – 8,50 zł.; tymbalik drobiowe – 3,50 zł.
roladki z szynki prowansalskiej z brie i suszonymi pomidorkami – 3,50 zł.
roladki z torttilli/2szt – 3 zł.
smalec domowy z dodatkami 1l – 30 zł.
bigos 1l – 20 zł.
SAŁATKI: (min. 1 kg)
jarzynowa – 26 zł./kg
z selerem, szynką i kukurydzą – 27 zł./kg
gyros – 28 zł./kg
śledziowa – 28 zł./kg
krabowa – 30 zł./kg
brokułowo-serowa – 28 zł./kg
z makaronem ryżowym, selerem naciowym i szynką lub z paluszkami krabowymi – 28 zł./kg
śródziemnomorska z piersią kaczki – 38 zł/kg.
Powyższe ceny podano brutto za porcję. W cenę wliczono naczynia/półmiski jednorazowe wraz
z dekoracją potraw. Istnieje możliwość przygotowania dań na półmiskach klienta, które należy uprzednio dostarczyć do nas.
ZAMÓWIENIA: Ostrzycka Gościna U Maryli; tel. 58 684 16 18; recepcja@umaryli.pl
RECEPCJA czynna od 8:00 do 20:00