• Ostrzyce, ul. Droga Kaszubska 19A
  • (58) 684 16 18

Catering


Daj się zaskoczyć

Nie masz czasu, by przygotować imprezę, czy przyjęcie – CATERING – to coś dla Ciebie.

Organizujemy imprezy okolicznościowe na każdą okazję dla firm i osób indywidualnych.

Przygotowane potrawy można odebrać osobiście lub dowozimy do Państwa na umówioną godzinę.

ZAPRASZAMY PRZEZ CAŁY ROK

 

DANIA Z DROBIU (min. 5 porcji)
kotlecik panierowany w płatkach kukurydzianych – 7,50 zł.
kotlet de volaille – 8,50 zł.
kotlecik z pieczarkami i sosem serowym – 9 zł.
szwajcar z serem, szynką i słonecznikiem – 9 zł.
kieszeń warzywna /ser, kukurydza/ – 9 zł.
kieszeń z brokułami – 9 zł.
trójkąt z porem w płatkach kukurydzianych – 9 zł.
kasztan / z pieczarkami lub z papryką/ – 8,50 zł.
kasztan leit / z zieleniną/ – 7,50 zł.
udko faszerowane grzybami – 8,50 zł.
udko pieczone z sosem słodko-kwaśnym, z ananasem – 8,50 zł.
roladki w sosie ogórkowym – 10 zł.
filet w sosie ziołowym z pieczarkami – 10 zł.
pierś drobiowa w sosie kurkowym – 11 zł.
pierś z indyka faszerowana brzoskwinią – 12 zł.
pierś z indyka faszerowana w sosie brokułowym – 12 zł.
filet z indyka z sosem żurawinowo- chrzanowym – 12 zł.
pierś z kaczki /z jabłkiem lub wiśniami/- 18 zł. (duża porcja)
udko z kaczki – 14 zł.
szaszłyk drobiowy – 9 zł.

 

DANIA Z WIEPRZOWINY (min. 5 porcji)
tradycyjny schabowy – 8,50 zł.
sakiewki schabowe z serem – 10 zł.
zawijaniec z pieczarkami – 10 zł.
schabowy po cygańsku – 10 zł.
karczek grillowany z kolorową papryką – 10,50 zł.
bitki z szynki w sosie – 11 zł.
karkówka w sosie myśliwskim – 11 zł.
stek/sznycel z cebulką – 8 zł.
zrazy staropolskie z szynki – 11 zł.
polędwiczki z sosem kurkowym – 14 zł.
pieczeń faszerowana w sosie kurkowym – 13 zł.
żeberka w kapuście / lub ze śliwką/ – 12 zł.
golonko w kapuście 4 zł/100g.
szaszłyk wieprzowy – 12 zł.

 

DANIA Z WOŁOWINY (min. 5 porcji)
zraz wołowy- 13,50 zł.
wołowina w sosie piwnym – 14 zł.
tatar wołowy (80g) z jajkiem i marynatami – 13 zł.

 

DANIA RYBNE (min. 5 porcji)
pstrąg pieczony z żurawiną i pieczarkami – 12 zł.
łosoś w sosie marchewkowym – 15 zł.
łosoś z prażoną gruszką i serem – 15 zł.
łosoś z prażoną gruszką i sosem z rukoli – 15 zł.
sandacz w sosie borowikowym – 15 zł.
sandacz w sosie śmietanowo- koperkowym – 14 zł.
szczupak faszerowany w sosie koperkowym – 14 zł.
dorsz w sosie koperkowym/pieczarkowym – 13 zł.

 

DANIA MĄCZNO-WARZYWNE (min. 5 porcji)
naleśnik z kurczakiem i szpinakiem w sosie beszamelowym – 12 zł.
naleśnik a’la spaghetti – 12 zł.
krokiet z kapustą i grzybami – 7,50 zł.
krokiet z mięsem – 8 zł.
krokiet z pieczarkami – 8 zł.
domowe pierogi (min. 10 sztuk):
                        ruskie – 1,80 zł/szt.
                        z kapustą i grzybami – 2 zł/szt.
                        z mięsem – 2 zł/szt.
                        z borowikami – 2,30 zł/szt.
                        z malinami / jagodami – 2,30 zł/szt.
                        z serem – 1,80 zł zł/szt.

 

ZUPY
rosół z kury czysty 1l – 12 zł.
rosół z kury z makaronem 1l – 16 zł.
barszcz czysty 1l – 13 zł.
pomidorowa 1l – 18 zł.
bogracz 1l – 30 zł.
żurek 1l – 25 zł.
gulaszowa 1l – 25 zł.
porowo-serowa 1l – 25 zł.
flaki wołowe 1l – 28 zł.
pieczarkowa 1l – 25 zł.
borowikowa 1l – 28 zł.
rybna 1l – 25 zł.

 

GARMAŻ RYBNY (min. 5 porcji)
pstrąg w galarecie – 9 zł.
pstrąg w zalewie słodko-kwaśnej z cebulką – 9 zł.
łosoś w galarecie – 14,50 zł.
łosoś w zalewie słodko-kwaśnej z koperkiem – 13 zł.
szczupak faszerowany w galarecie – 13 zł.
dorsz po grecku – 9 zł.
dorsz w marynatach – 9 zł.
stożki z łososiem i sezamem – 7 zł.
roladki z łososiem i szpinakiem – 5 zł.
tatar z łososia z marynatami  (80g) – 14 zł.
śledź po Ostrzycku – 7 zł.
śledź w pomidorach z rodzynkami /salsa/ – 7 zł.
terrina z łososiem wędzonym – 8 zł.
węgorz w galarecie – 20 zł. (min. 8-10 porcji)
roladki z łososiem i pesto bazyliowym – 4,50 zł.

 

POZOSTAŁE (min. 5 porcji)
ozory w galarecie – 9 zł.
szynka z jajkiem w galantynie ogórkowej – 6 zł.
karkówka/schab ze śliwką w maladze – 10 zł.
kurczak faszerowany żurawiną z dipem ziołowym – 7 zł.
klopsiki w zalewie słodko-kwaśnej – 5,50 zł./3szt.
tymbalik duży – 10 zł.; tymbalik drobiowy – 4,50 zł.
roladki z szynki prowansalskiej z brie i suszonymi pomidorkami – 4 zł.
roladki z torttilli/2szt – 4 zł.
smalec domowy z dodatkami 1l – 30 zł.
bigos 1l – 30 zł.

 

SAŁATKI: (min. 1 kg)
 jarzynowa – 32 zł./kg
grecka – 35 zł/kg
cezar 35 zł/kg
„król stołu”- roszponka z burakiem, fetą i sosem miodowo-musztardowym 35 zł/kg
 z selerem, szynką i kukurydzą – 35 zł./kg
gyros – 35 zł./kg
śledziowa – 35 zł./kg
brokułowo-serowa – 35 zł./kg
z makaronem ryżowym, selerem naciowym i szynką lub z paluszkami krabowymi – 35 zł./kg
śródziemnomorska z piersią kaczki – 45 zł/kg.

 

Powyższe ceny podano brutto za porcję. W cenę wliczono naczynia/półmiski jednorazowe wraz z dekoracją potraw. Istnieje możliwość przygotowania dań na półmiskach klienta, które należy uprzednio dostarczyć do nas.

ZAMÓWIENIA: Ostrzycka Gościna U Maryli; tel. 58 684 16 18; recepcja@umaryli.pl

RECEPCJA  czynna w godzinach 8:00 – 20:00


DOWÓZ
Ostrzyce- GRATIS
Brodnica Dolna i Górna, Goręczyno, Rąty, Ramleje, Wieżyca – 2 zł
Zamówienia powyżej 50 zł. – GRATIS
Somonino 4 zł
Zamówienia powyżej 100 zł- GRATIS
Pozostałe miejscowości – 1 zł/km