• Ostrzyce, ul. Droga Kaszubska 19A
  • (58) 684 16 18

Catering


Daj się zaskoczyć

Nie masz czasu, by przygotować imprezę, czy przyjęcie – CATERING – to coś dla Ciebie.

Organizujemy imprezy okolicznościowe na każdą okazję dla firm i osób indywidualnych.

Przygotowane potrawy można odebrać osobiście lub dowozimy do Państwa na umówioną godzinę.

ZAPRASZAMY PRZEZ CAŁY ROK

DANIA Z DROBIU

kotlecik panierowany w płatkach kukurydzianych – 6 zł.

kotlet de volaille – 7 zł.

kotlecik z pieczarkami i sosem serowym – 8 zł.

szwajcar za serem, szynką i słonecznikiem – 8 zł.

kieszeń warzywna /ser, kukurydza/ – 8 zł.

kieszeń z brokułami – 8 zł.

trójkąt z porem w płatkach kukurydzianych – 8 zł.

kasztan / z pieczarkami lub z papryką/ – 6,50 zł.

udko faszerowane grzybami – 6 zł.

udko pieczone z sosem słodko-kwaśnym, z ananasem – 6 zł.

roladki w sosie ogórkowym – 8 zł.

pierś z indyka faszerowana brzoskwinią – 10 zł.

pierś z indyka faszerowana w sosie brokułowym – 10 zł.

filet z indyka z sosem żurawinowo-chrzanowym – 9 zł.

pierś z kaczki /z jabłkiem lub wiśniami/- 16 zł.

udko z kaczki – 12 zł.

pierś gęsi z dodatkami – 13 zł.

szaszłyk drobiowy – 10 zł.

DANIA Z WIEPRZOWINY

tradycyjny schabowy – 6 zł.

sakiewki schabowe z serem – 7,50 zł.

zawijaniec z pieczarkami – 8 zł.

schabowy po cygańsku  – 8 zł.

karczek grillowany z kolorową papryką – 8 zł.

bitki z szynki w sosie – 8 zł.

polędwiczki z sosem kurkowym – 12 zł.

karkówka w sosie myśliwskim – 8 zł.

stek/sznycel z cebulką – 7 zł.

zrazy staropolskie z szynki – 9 zł.

pieczeń faszerowana w sosie kurkowym – 11 zł.

DANIA Z WOŁOWINY

zraz wołowy- 11,50 zł.

wołowina w sosie piwnym – 12,50 zł.

DANIA RYBNE

pstrąg pieczony z żurawiną i pieczarkami – 9  zł.

łosoś w sosie marchewkowym – 13 zł.

stek z łososia smażony – 11 zł.

sandacz w śmietanie – 11 zł.

szczupak faszerowany w sosie koperkowym – 11  zł.

DANIA MĄCZNO-WARZYWNE

krokiet z kapustą i grzybami – 6,50 zł.

krokiet z mięsem – 6,50 zł.

krokiet z pieczarkami – 6,50 zł.

ZUPY

bogracz  1l- 25 zł.

żurek 1l – 20 zł.

barszcz czysty 1l – 14 zł.

flaki wołowe 1l- 25 zł.

rosół z kury czysty 1l – 11 zł.

pieczarkowa 1l – 18zł.

gulaszowa 1l – 22 zł.

INNE

bigos – 7,50 zł.

GARMAŻ RYBNY

pstrąg w galarecie – 7,50 zł.

pstrąg w zalewie słodko-kwaśnej z cebulką – 7,50 zł.

łosoś w galarecie – 12 zł.

łosoś w zalewie słodko-kwaśnej z koperkiem – 12 zł.

szczupak faszerowany w galarecie – 11 zł.

dorsz po grecku – 7 zł.

dorsz w marynatach – 7,50 zł.

stożki z łososiem i sezamem – 5,50 zł.

roladki z łososiem i szpinakiem – 5 zł.

tatar z łososia z marynatami – 12 zł.

śledź po Ostrzycku – 6 zł.

śledź w pomidorach z rodzynkami /salsa/ – 7 zł.

POZOSTAŁE

szynka z jajkiem w galantynie ogórkowej – 5,50 zł.

karkówka/schab ze śliwką w maladze – 7,50 zł.

kurczak faszerowany żurawiną z dipem ziołowym – 5,50 zł.

klopsiki w zalewie słodko-kwaśnej – 3,50 zł.

tymbaliki drobiowe – 3,50 zł.

roladki z szynki prowansalskiej z brie i suszonymi pomidorkami – 3,50 zł.

roladki z torttilli/2szt – 3 zł.

1 litr smalcu domowego z dodatkami 30 zł.

SAŁATKI:

 jarzynowa – 26 zł./kg

 z selerem, szynką i kukurydzą – 27 zł./kg

gyros – 28 zł./kg

śledziowa – 28 zł./kg

krabowa – 30 zł./kg

brokułowo-serowa – 28 zł./kg

z makaronem ryżowym,selerem naciowym i szynką lub z paluszkami krabowymi – 28 zł./kg

Powyższe ceny podano brutto za porcję. W cenę wliczono naczynia/półmiski jednorazowe wraz z dekoracją potraw. Istnieje możliwość przygotowania dań na półmiskach klienta, które należy uprzednio dostarczyć do nas.

ZAMÓWIENIA: Ostrzycka Gościna U Maryli; tel. 58 684 16 18; recepcja@umaryli.pl

RECEPCJA  czynna od 8:00 do 20:00